De Meiberg. Praktijk voor darmreiniging

Detox kuur

Tijdens deze intensieve reinigingskuur wordt je hele lichaam zeer diep gereinigd op celniveau (duur: 17 dagen)

de Meiberg. Praktijk voor darm- en lichaamreiniging

Hoe komen we aan al die gifstoffen:
De grootste oorzaak is: Verkeerde voeding: We gebruiken teveel suiker, zoetstoffen, zout, koffie, alcohol, slechte vetten. We eten bovendien teveel, te snel of onvolwaardig. We drinken te weinig water en we eten te weinig fruit en groenten. Maar ook te vaak stress (negatieve gedachten en gevoelens) is een belangrijke oorzaak. Verder gebruiken we veel te vaak, te snel en te lang medicijnen. We vullen onze kiezen met kwik/amalgaam, de meest schadelijke stof voor de mens. Ook wordt er vaak veel te weinig bewogen en zitten we te veel stil.

Onze negatieve gedragingen leiden ertoe dat we ons lichaam continu vervuilen.
Door al deze verkeerde voedings- en leefgewoontes is het lichaam niet langer voldoende in staat al deze schadelijke stoffen onschadelijk te maken en af te voeren. Onze ontgiftingsorganen (lever, nieren) en uitscheidingsorganen zoals darm, longen, huid raken overbelast. Vuil blijft letterlijk achter in ons lichaam en dit is de oorzaak van veel van onze kwalen, ziektes.

Ook de voedingstoffen uit de voeding worden minder goed. Voor onze algehele gezondheid is het daarom van groot belang om regelmatig de opgehoopte afvalstoffen uit het lichaam te verwijderen. Met behulp van een detoxkuur geeft u de spijsverteringsorganen rust zodat het lichaam grondig gereinigd en de weerstand versterkt kan worden; het verbetert je gezondheid. Daarnaast is ontslakken in veel gevallen ook een middel ter bezinning.

Afvalstoffen en gifstoffen kunnen een oorzaak zijn van uiteenlopende gezondheidsklachten. Iedere cel heeft zijn taak. Een sterk vervuilde cel kan zijn taak niet goed verrichten voor een optimale gezondheid in het lichaam. Door cellen te laten ontgiften werken ze beter, er komt meer zuurstof bij en er kan meer energie ontstaan. Het is daarom niet ongewoon dat na een intensieve reinigingskuur klachten drastisch verminderen of zelfs verdwijnen.

Waaruit bestaat de detox kuur?
De Detox kuur is een symbiose van hoogwaardige natuurlijke supplementen gecombineerd met dieetaanpassing en al dan niet gecombineerd met darmspoelingen. Dit zorgt voor een grondige reiniging van het gehele darmstelsel, ontslakking en ontzuring van lichaamsweefsels en regeneratie van lichaam en geest. Deze Detox kuur is hét nieuwe gezondheidsplan van de 21e eeuw.

Het Detoxpakket bestaat uit 14 darmreinigende en darmfunctie herstellende producten. Men bepaalt aan de hand van persoonlijke doelstellingen en mogelijkheden de kuursterkte waarop men de kuur gaat uitvoeren.
Het reinigingsproces met behulp van deze detox methode heeft het volgende verloop:
(beperkte opsomming)

 1. Reiniging van de dunne darm
 2. Reiniging van de dikke darm
 3. Reiniging van lever, nieren
 4. Reiniging van lichaamsweefsels (ontzuring)
 5. Drainage van het lymfesysteem
 6. Herstellen van de zuurbalans, mineralenbalans van het lichaam
 7. Verruiming/verandering van bewustzijn, levensstijl

 

Bepaling kuursterkte
Bepaal zelf met behulp van het kuurboekje, of samen met je therapeut de kuursterkte van de kuur. Je hebt de mogelijkheid om de detox kuur op verschillende niveaus uit te voeren.

HONGER HOEFT MEN NIET TE LIJDEN
Veel mensen rapporteren dat er totaal geen hongergevoel is tijdens de kuur.
De supplementen verminderen het hongergevoel op een natuurlijke wijze en daarnaast ontvangt het lichaam hoogwaardige voedingsstoffen, wellicht meer dan met de normale vaste voeding.

Kuurnivo 1:

 • Voorbereidingsfase met aangepast Dieet
  5 dagen darmreinigend dieet
 • Detoxfase met 2 - 7 dagen Sapvasten
  Dit geeft de meest intensieve reiniging en heeft een positieve invloed op je lichamelijke en geestelijke gesteldheid. Naast een grondige darmreiniging met verwijdering van oude mucuslagen worden ook de weefsels in het lichaam ontzuurt. Meer zelfbewustzijn en verruiming van het bewustzijn.

Kuurnivo 2:

 • Voorbereidingsfase normaal Dieet
  5 dagen normale voeding maar zonder vlees
 • Detoxfase met één maaltijd of aangepast Dieet
  Dit geeft een mildere reiniging.

Kuurnivo 3:

 • Voorbereidingsfase met normale voeding
  5 dagen normale voeding inclusief vlees
 • Detoxfase met twee maaltijden (normale voeding)
  Dit geeft de meest milde reiniging.

Natuurlijk is ook een combinatie van bovenstaande niveaus mogelijk.
De Detoxfase bestaat uit 2 tot 7 dagen.

Sterkte van Reiniging
Onafhankelijk van het gekozen kuurprogramma heb je ook controle over de sterkte van de reiniging. Hierover lees je meer in het kuurboekje.


Inhoud van het kuurpakket: 100% Natuurlijke supplementen

 • Darmmanagement
 • Daycare
 • Intensive Care
 • Detox 1
 • Detox 2
 • Detox 3
 • Probiotica 9+

de Meiberg. Praktijk voor darm- en lichaamsreiniging

Korte beschrijving van de kuur

 1. Voorbereidingsfase (5 dagen)
  In deze fase gaat men langzaam de normale voeding afbouwen. Deze fase duurt 5 dagen. In deze fase begint men met innemen van supplementen die de darmen schoonmaken en de darmwerking reguleren. Reiniging van schimmels en slechte bacteriën.
 2. Detoxfase (2-7 dagen)
  In deze fase het liefst sapvasten voor het best reinigende effect. Niets is verplicht dus u mag ook een reinigend dieet volgen en zelfs normaal blijven eten. Maar wij raden u aan te sapvasten vanwege het zeer goede reinigende effect, het rust geven aan de spijsvertering en het verliezen van afvalstoffen (en vet). Tijdens deze kuur heeft u GEEN honger. U gebruikt namelijk psyllium husk vezels, deze reinigen de darm en zorgen voor een vol gevoel (absorberen gifstoffen) en gaan als een soort van bezem door de dunne en dikke darm. In deze fase spoelt u de darm middels darmspoelingen. Tijdens deze reinigingsfase wordt dus het gehele lichaam gereinigd.
 3. Opbouw - Nazorg fase (5 dagen)
  Vastenbreken, het opbouwen van een normale, gezonde voeding (in 5 dagen) met darmregulerende supplementen en versterking darmflora met 9 verschillende lactobacillen.

Deze Detoxkuur kunt U doen met en zonder darmreiniging en is geschikt voor zowel beginners als gevorderden. Van ons kunt U optimale begeleiding verwachten.