Wat is colon hydrotherapie?

De methode voor het reinigen van de darm gebaseerd op de zwaartekracht. Dubbel gefilterd, geneutraliseerd en gesteriliseerd water wordt onder lage druk in de dikke darm gebracht.

Dit proces wordt continu bewaakt terwijl de gehele dikke darm van het rectum tot de blindedarm gespoeld wordt. Het is een uiterst veilige methode, onder veilige condities en vormt een natuurlijke oplossing voor problemen die een normaal functioneren van de dikke darm belemmeren.

Door de voortdurende in- en uitstroom van het aangenaam verwarmde water begint de darm zich automatisch schoon te masseren, dit door middel van de tegendruk van het water. Door deze weerstand en wrijvingen kunnen stukken losgeweekt worden die aangekoekt zitten aan de darmwand.

Het lichaam is zo dan ook in staat beter de voedingsstoffen op te nemen die van belang zijn bij een gezond lichaam. Dit alles gebeurt op een open reinigingssysteem, The Angel of Water. Dit houdt in dat het inkomende en uitgaande stroom water met de afvalstoffen langs elkaar heen lopen. Er ontstaat geen onaangename geur want deze wordt in het systeem afgezogen.

Er wordt u uitgelegd wat de bedoeling is en daarna laten wij u even alleen zodat u zich volgens instructie kunt installeren op het systeem.
U ontdoet zich van de onderkleding en neemt plaats op de unit en U dekt zichzelf af met een handdoek.
Door middel van een canule ( steriel verpakt en voor eenmalig gebruik ) die u inbrengt in uw anus, stroomt het water straks bij u naar binnen. De canule is zo dik als een potlood; U voelt daar niets van. Wanneer u zichzelf heeft geinstalleerd drukt u op de bel. Wij leggen uit hoe de machine werkt en wat precies de bedoeling is. Onder begeleiding van een gediplomeerde therapeut ondergaat U de behandeling.

Zodra u voelt dat de darmen vol raken ( het aandrang gevoel ), perst u het water er weer uit. Ondertussen loopt er weer nieuw water naar binnen, dus de in en uitvoer loopt langs elkaar heen. Als u er een beetje aan gewend bent laat u steeds meer water naar binnen lopen zodat de darm steeds hoger wordt gereinigd. Dit kan gepaard gaan met massage.

Het is belangrijk om 1 en half uur van te voren niet te eten. Na de behandeling kunt u rustig weer beginnen met eten

Verder raden wij u aan om 3 behandelingen achter elkaar te plannen. Dit om het reinigingsproces goed op gang te brengen, nadat de darmen jarenlang van alles hebben opgehoopt. Het aantal behandelingen die men nodig heeft voor preventief schoonhouden hangt af van de gezondheid en de conditie. "Angel of Water" Darmreinigingssysteem