De Lever en Galblaaszuivering

Galstenen zijn een belangrijke oorzaak van ziekte in het lichaam. Ze verminderen het functioneren van het meest complexe, veelzijdige en invloedrijke orgaan van het lichaam – de lever.
Door de obstakels te verwijderen die de lever verhinderen haar taak op juiste en efficiënte wijze uit te voeren,
kan het lichaam terugkeren naar een staat van continue balans en vitaliteit.


Echte gezondheid komt door het elimineren van lichaamsvreemde stoffen, die vitale organen belemmeren in hun optimale natuurlijke functioneren waarmee ze het lichaam voorzien van gezonde voedingsstoffen. De lever is het grootste ontgiftigingsorgaan maar als deze vastloopt en verontreinigend raakt zal het vroeger of later kleine en grotere gezondheidsproblemen veroorzaken. Een vastgelopen lever is eenvoudigweg niet in staat goed te ontgiftigen. De meest zichtbare voorbeelden van een verstoorde gezondheid door een overbelaste lever zijn allergieën en ademhalingsproblemen. Met een verstopte lever worden niet natuurlijke stoffen niet langer ontgiftigd en blijven opgeslagen in verschillende delen van het lichaam. De hoeveelheden kunnen eerst minimaal zijn, maar na verloop van tijd stapelt de verontreiniging zich op en verhindert het functioneren van vitale organen.

Een van de leverfuncties is het aanmaken van gal en het afleveren van gal aan de verschillende galkanalen in de lever. De gal verwerkt het vet in het eten. Bij veel mensen zijn de galkanalen vol galstenen en hoe meergalstenen hoe minder gal de lever produceert. Het is als een tuin vol stenen. De galkanalen kunnen ook vol cholesterol zitten omdat de stenen cholesterol belemmeren het lichaam te verlaten, waardoor het cholesterol gehalte stijgt. Een lever en galblaas reiniging moet op geregelde tijden gebeuren om deze galstenen kwijt te raken.

Hoe kun je vaststellen of je lever niet correct functioneert?
Hier zijn wat tips waar je op kunt letten:

  1. Intolerantie voor vet eten (in ieder geval na het eten ervan voel je je slechter)
  2. Pijnlijke spieren of gewrichten
  3. Het duurt lang voor wondjes genezen
  4. Bittere of metalen smaak na het opstaan 's morgens.
  5. Ontlasting heeft een uitgesproken smerige geur
  6. Pijn rechterkant van je buik, mogelijk met pijn in rechterschouder enkele uren na een maal met veel vet.
  7. Ontlasting verandert van vast in waterig
  8. De huid van je voetzolen vervelt.
  9. Droge huid of huiduitslag

Hoe werkt de lever en galblaaszuivering?

In het kort: Deze kuur duurt van de middag tot de volgende ochtend.

Tijdens de voorbereiding wordt het darmkanaal (dunne en dikke darm) schoongeveegd door 5 dagen appelsap te drinken. Het appel zuur in de appelsap zal de stenen, welke voornamelijk uit cholesterol bestaan alvast zachter maken. Op de dag van de reiniging zelf worden vanaf 14:00 geen vetten meer gegeten en we verzamelen daardoor alle geproduceerde gal in de galblaas. In de avonduren wordt het darmstelsel leeggemaakt en het galkanaal verwijdt zodat de stenen makkelijker hun doorgang kunnen vinden. Door in de avond het oliemengsel te drinken zal de in de galblaas verzamelde gal in een keer vrijgelaten worden om het oliemengsel te emulgeren.
Met het vrijlaten van deze grote hoeveelheid gal zullen de aanwezige stenen, steengruis, kristallen door het galkanaal in de darm terecht komen vanwaar ze in de ochtend het lichaam verlaten.
De laatste resten dienen door darmspoeling verwijderd te worden.
Meestal is het met deze natuurlijke methode echter niet mogelijk om alle stenen in één keer te verwijderen en daarom wordt geadviseerd om de kuur te herhalen tot alle stenen zijn verwijderd. Je bepaalt dit zelf door de resultaten te analyseren, deze zijn binnen 24 uur zichtbaar.

De lever-/galblaaszuivering is één van de meest waardevolste en effectiefste methodes om iemands gezondheid te herstellen. Er zijn geen risico’s zolang alle aanwijzingen op de letter opgevolgd worden.
Neem de volgende instructies daarom heel serieus. Het is waarschijnlijk dat galstenen, terwijl ze eruit komen, in de darmen achterblijven. Deze worden uit de darmen verwijdert door de supplementen en door het spoelen van de dikke darm. Het is dus aanbevolen om de 1e en eventueel ook de 2e dag na de lever-/galblaaszuivering nog een darmspoeling uit te voeren.

De resultaten die je mag verwachten
Gedurende de ochtend en misschien in de middag zul je een aantal waterige ontlastingen hebben.
Aanvankelijk bestaan deze uit galstenen gemengd met voedselresten, later bestaan ze uit een mix van stenen met water. De meeste galstenen zijn erwtkleurig en drijven in het toilet, omdat ze gal bestanddelen bevatten. De stenen zijn er in verschillende kleuren groen en ze kunnen helder gekleurd en doorschijnend als edelstenen zijn. Alleen het gal van de lever kan de groene kleur veroorzaken. Galstenen zijn er in alle kleuren, vormen en maten. De licht gekleurde stenen zijn het nieuwst. Zwartachtige stenen zijn het oudst. Sommige hebben de grote van een erwt of kleiner, andere zijn twee of drie centimeter in doorsnee. Er kunnen per keer tientallen of zelfs honderden stenen uitkomen (in verschillende kleur en maat). Let ook op geelbruine of witte stenen. Sommige van de geelbruine en witte stenen zinken naar de bodem van het toilet. Dit zijn verkalkte stenen en ze zijn vrijgekomen uit de galblaas. Ze bevatten zwaardere giftige bestanddelen en weinig cholesterol. Al de groene en geelachtige stenen zijn zo zacht als was, dankzij de werking van de appelsap. Je kunt ook een laagje wit of geelbruin schuim in het toilet zien drijven. Dit schuim bestaat uit miljoenen kleine witte, scherpgerande cholesterol kristallen, die gemakkelijk kleine galkanalen kunnen beschadigen. Zij zijn net zo belangrijk om kwijt te raken.

De lever-/galblaaszuivering is één van de meest waardevolste en effectiefste methodes om iemands gezondheid te herstellen. Er zijn geen risico’s zolang alle aanwijzingen op de letter opgevolgd worden. Neem de volgende instructies daarom heel serieus. Het is waarschijnlijk dat galstenen, terwijl ze eruit komen, in de darmen achterblijven. Deze worden uit de darmen verwijderd door de supplementen en door het spoelen van de dikke darm. Het is dus aanbevolen om de 1e en eventueel ook de 2e dag na de lever-/galblaaszuivering nog een darmspoeling uit te voeren.

Hoe vaak kan ik deze kuur uitvoeren?
Het wordt aanbevolen de leverzuivering elke zes maanden een keer te doen. Elke zuivering geeft een extra versterking aan de lever en het zorgt voor het verwijderen van alle gifstoffen die de lever ondertussen weer heeft opgeslagen.

Noot: Zuiver nooit als je lijdt onder een acute ziekte, zelfs niet tijdens een simpele verkoudheid. Als je aan een chronische ziekte lijdt echter, zou je lever zuiveren wel eens het beste kunnen zijn dat je voor jezelf kunt doen.

Je voedselpatroon veranderen, een darmreiniging en daarna een leverreiniging zal je lichaam ook stimuleren zich van galstenen te ontdoen en van andere belemmeringen allemaal om je lichaam beter te laten functioneren. En zo zal de lever weer als een compleet, sterk en gezond orgaan gaan functioneren.
De lever is een vitaal orgaan wiens mogelijkheid om voedsel te ontgiftigen en het lichaam te zuiveren van chemicaliën en andere vijandige stoffen de basis is voor een optimale gezondheid. De lever is een filter, een levend filter om het bloed schoon te houden en vrij van giffen en extreem 'vuil'. Schoon bloed betekent een ziektevrij lichaam. Zoals miljoenen mensen een slecht functionerende darm hebben zo hebben velen een verstopte slecht functionerende lever zonder dat ze dit weten. Door een opeenvolgende en constante verwijdering van 'vuil' dat niet steeds terugkeert in het lichaam, zullen mensen van boven de 45 er in het algemeen 10 jonger uitzien dan anderen met een verstopte lever en slecht functionerende darmen. En deze mensen zullen zelden ziek zijn.

Een eenmalige schoonmaakbeurt van je lever zal je niet van alle belemmeringen afhelpen en zul je het eerste jaar zeker 7 tot 8 keer moeten herhalen. De eerste schoonmaakbeurt zal je echter wel verlossen van een hoop ellende, maar er zal nog veel achterblijven van een jarenlange opbouw van gif en vuil. Hoe beter je een goed 'dieet' volgt, hoe sneller je lever schoon zal raken en hoe beter je lever ook op schoonmaakbeurten zal reageren en hoe beter ook je lever je zal helpen in een goede energieke gezondheid.

Onder normale omstandigheden kan het lichaam heel adequaat omgaan met de stofwisselingsafval producten die dagelijks opstapelen, door ze veilig uit het systeem te elimineren. Deze normale omstandigheden omvatten het eten van voedzame en biologische producten, leven in een schoon milieu, het hebben van veel fysieke beweging en oefening en een gebalanceerde, vreugdevolle levensstijl leven. Toch, hoe weinigen van ons kunnen claimen zulke levens te leiden? Wat gebeurt er als ons dieet, levensstijl en onze omgeving niet langer gebalanceerd genoeg is om aan de lichaamsbehoeften aan energie, voeding en onberispelijke circulatie te voldoen? Eén van de organen die het meeste lijdt aan een overdosis toxische chemicaliën, slechte kwaliteit voeding en een gebrek aan beweging, is de lever. Het is echter voor iedereen die bezorgd over z’n gezondheid is, van het grootste belang zich ervan te verzekeren dat zijn/haar lever gezuiverd is en vrij blijft van enige obstructies en zwakheden.

De lever zuiveren is niet iets wat een ander voor je kan doen. Het is meer een zelfhulpmethode, die een diep gevoel van zelfverantwoordelijkheid en vertrouwen in de natuurlijke, aangeboren wijsheid van het lichaam, vereist. Je zult je alleen aangetrokken voelen tot het zuiveren van je lever als je diep van binnen weet dat dit iets is wat je absoluut moet doen. Als je dit niet zo voelt, is het waarschijnlijk het beste dit boek voorlopig weg te leggen en te wachten. Zodra de tijd er rijp voor is, zul je de vastberaden impuls of het verlangen voelen om het functioneren van je lever te verbeteren.
De leverzuivering schept de voorwaarden voor het lichaam om zichzelf te genezen. In feite is er nauwelijks een aandoening die niet significant verholpen kan worden door het verbeteren van de leverprestatie. Om de werkelijke betekenis van de leverzuivering te kunnen begrijpen, moet je persoonlijk ervaren hoe het voelt om een lever te hebben die bevrijdt is van twee handen vol galstenen. Voor veel mensen is de leverzuivering een ‘verbazingwekkende’ ervaring geweest.
De lever en galblaas zuivering schept de voorwaarden voor het lichaam om zichzelf te genezen.